Remediation

CDD/KYC, u ontkomt er niet meer aan. Weten met wie u samenwerkt en zakendoet. Hiermee borgt u een integere bedrijfsvoering. Eén ding is zeker: u moet zelf zorgen dat u de wet- en regelgeving naleeft, dat doet niemand anders voor u. Toch is het van cruciaal belang dat de partijen waarmee u samenwerkt dat ook doen. Zo houden we met elkaar de keten ‘schoon’. En dan is er nog AML: het anti-witwassen beleid. Dit verwijst naar een reeks wetten, regelgevingen en procedures die zijn samengesteld om het witwassen van illegaal verkregen geld te voorkomen. Dit alles bij elkaar kan u best duizelen. Heeft u alles goed in beeld en afgedekt?

Advies en Remediation voor CDD/KYC/AML

De wet- en regelgeving binnen Europa en in Nederland kent de laatste jaren veel veranderingen. Wat zijn de laatste ontwikkelingen, waar moet u precies aan voldoen en hoe implementeert u dit in uw bedrijfsvoering? De complexiteit neemt toe, daar zijn we ons allemaal van bewust. Onze experts in compliance-advies hebben relevante ervaring en zijn altijd op de hoogte van de laatste vereisten. Wij kunnen u dus optimaal ontzorgen en beschikt u snel over alle benodigde actuele kennis en externe verandercapaciteit. 

CDD/KYC verplichtingen

Bent u verplicht om de identiteit van uw klanten vast te stellen en ongebruikelijke acties te melden?

BrightStone Group helpt organisaties bij het inrichten van een gedegen CDD/KYC en AML-beleid ter beheersing van de integriteits- en reputatierisico’s en om eventuele boetes te voorkomen.

CDD/KYC remediation

Naast ons advieswerk en onze tijdelijke extra ondersteuning in de vorm van ervaren professionals, begeleiden wij financiële instellingen ook bij CDD/KYC en AML remediation/enhancement programma’s. 

Onze consultants met bewezen track record nemen uw programma-/projectmanagement (deels) uit handen. Dit kan gaan om zowel de strategische voorfase waarbij wij meedenken over de opzet en inrichting van een programma, als om de uiteindelijke uitvoering en implementatie.

Support van BrightStone Group 

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het implementeren en uitvoeren van uw CDD/KYC/AML beleid en/of heeft u hier specifieke vragen over? Wij ondersteunen en begeleiden u graag hierbij.

Dit doen we door het bespreken van uw project aanpak en het opzetten van tijdelijke projectteams met ervaren CDD/KYC en AML-consultants. Zij zijn direct in staat de werkdruk binnen uw organisatie weg te nemen.

Samen met u brengen we structurele verbeteringen aan op de volgende vlakken:

 • Enhancement/repair van CDD/KYC files. Bijvoorbeeld door:
  – Het uitvoeren en verbeteren van het transactie monitoring proces;
  Look back-analyses t.a.v. transacties uit het verleden.
 • Daarnaast ondersteunen wij parallel onze opdrachtgevers met het aanbrengen van structurele verbeteringen binnen vijf verschillende gebieden:
  – Het opstellen- of herijken van policies en werkinstructies;
  – Selectie van CDD/KYC en AML systemen & tooling en het onderzoeken van digitaliseringsopties om het proces data gedreven en ‘future proof’ te maken;
  – Het opzetten en verbeteren van governance en management informatie;
  – Monitoring, screening en quality assurance;
  – Knowledge & skills; het beoordelen van het niveau en de kwaliteit van de kennis in de organisatie en het vervolgens opzetten van ‘continious learning’. Hierbij ligt de primaire focus op het inrichten van een toekomstbestendige workforce.

En nu?

Laat op deze pagina uw naam en telefoonnummer achter, dan bellen we u zo snel mogelijk op voor meer informatie. Liever eerst nog even zelf rondkijken? Download op deze pagina het gratis Financial Close Trendonderzoek 2020. Tot slot is het mogelijk om u op deze pagina in te schrijven voor onze digitale nieuwsbrief.

Hopelijk tot snel!

Managing Director

Contact met BrightStone Group

Vul in en word door een van onze collega’s zo spoedig mogelijk gebeld.

Contact Professional (primary)

Door te klikken op de button gaat u akkoord met ons privacy beleid.