Outlook Mei 2019

BrightStone Group

Mei 2019. Het is volop lente, dus de eerste helft van het jaar zit er alweer bijna op. De afsluiting van de jaarrekeningen is achter de rug, de economie koelt wat af en ook blikken we terug op een onrustige periode rondom de Brexit. Verschillende ontwikkelingen zien we de revue passeren. 3,4% werkloosheid, verduurzaming en millennials als toekomstige grootste populatie op de werkvloer.

Duurzaamheid integreren in de bedrijfsvoering

De komende tijd zal duurzaamheid nog hoger op de agenda komen te staan. Integrated Reporting krijgt steeds meer aandacht van bedrijven, academici, investeerders en andere stakeholders. Idealiter is het een belangrijke weerslag van het ‘geïntegreerd denken’ proces: een denkwijze over financiële en sustainability waardecreatie op korte, middellange en lange termijn voor zowel bedrijf als maatschappij. Tot zover de theorie, want wij hebben gekeken naar de praktijk van vandaag: wat levert het op? Wie doet er al aan integrated reporting en wie is er bijzonder goed in? Hoe moet het en hoe moet het vooral niet? U kunt het straks lezen in ons Financial Close Trendonderzoek 2019. In september 2019 organiseren we een Bright Finance Talks over dit onderwerp, waarbij ook enkele snelle afsluiters aan het woord komen over hun versnelde close en de best practices die ze hebben toegepast.

Het tijdperk van Data transformatie

In toenemende mate worden er veel data-gerelateerde business cases gerealiseerd. Bedrijven bewerkstelligen op het moment écht besparingen door de implementatie van flexibele technologische architectuur. De tijd van klassieke automatisering is voorbij. Dit is het jaar waarin complexe Data Science toepassingen worden ingezet en het volume van robotic systems zich uitbreidt. De groei van de fintechs en de door tech gedreven innovatieve toepassingen zet flink door. Tijdens ons event ‘Bright Data Talks’ op 13 juni 2019 hoort u hoe u zich kunt laten (ver)leiden door data door verschillende sprekers.

Financieel Economische Criminaliteit (FEC)

Grote aandacht zien we dit jaar ook voor het tegengaan van witwassen en andere financieel-economische criminaliteit. Het voldoen aan relevante wet- en regelgeving is een onderwerp dat hierdoor de nodige belangstelling krijgt zowel in de financiële sector als bij de grotere corporates en handelsbedrijven. Hoe kan data worden ingezet om risico’s systematisch in kaart te brengen? Tijdens het event ‘Bright Data Talks‘ op 13 juni a.s. vertelt Terry Hartsinck van de FIOD hoe Data Science financieel economische criminaliteit het hoofd biedt en gaan we de discussie aan over hoe we dit als maatschappij kunnen aanpakken.

Arbeidsmarkt

Het kon nóg krapper: de arbeidsmarkt. Nederland vergrijst en de werkeloosheid is nog nooit zo laag geweest. We zien ook dat generatie Y, ook wel de ‘millennials’ volop een start op de werkvloer maakt. Hierover meer tijdens een TedxTalk op ons ‘Bright Data Talks’ event.

Heeft uw onderneming of afdeling de ambitie of noodzaak om te veranderen binnen de disciplines Finance, Risk, Data of Compliance? Dan komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Andere berichten