Outlook December 2019

BrightStone Group

In onze eerdere Outlooks voorspelden we het al: 2019 werd het jaar van de Compliance, verduurzaming en de Brexit.

Innovatie

Bedrijven zijn volop aan het investeren in innovatie en data management. Dit biedt vele kansen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Innoveren kun je leren? Zeker. Maar ook: innoveren moet je durven! Maar liefst met zo min mogelijk kleerscheuren en met optimale impact. Met genoegen besteden wij hier de komende tijd aandacht aan. Om te beginnen met ons event Bright Innovation Talks op 20 november. Bent u benieuwd naar de succesverhalen van veranderaars?

Duurzamere business modellen

De buzz rondom klimaat en verduurzaming heeft (felle) voor- en tegenstanders. De huidige stikstof-discussie als gevolg van uitlaatgassen én de agrarische sector werkt vooralsnog verlammend; in bouw en infra liggen veel projecten stil en de boeren komen in opstand. Hoe hoog is de urgente nu écht? Kunnen we best een beetje onthaasten met extra onderzoeken en gerichte plannen, of moeten we snel doorpakken en maar hopen op maximaal effect? Dat business modellen er naar de toekomst anders uit gaan zien door duurzame keuzes als gevolg van deze discussie lijkt in ieder geval een feit.

Compliance: essentiëler dan ooit

Het afgelopen jaar heeft de rol van banken in het bestrijden van witwassen een hoogtepunt bereikt doordat er onregelmatigheden worden geconstateerd bij de naleving van de witwas richtlijnen bij diverse grootbanken. Compliance is nog nooit zo essentieel geweest, In ons ‘5 vragen aan…’ item is daarom dit keer Head of Governance, Risk & Compliance van BinckBank aan het woord. Klik hier om dit item te lezen.

Jaarrekening

Staat u aan de vooravond van het opstellen van uw jaarrekening en verwacht u daar tijdelijke kennis en capaciteit voor nodig te hebben? Bijvoorbeeld in de vorm van advies over Integrated Reporting? Neem dan gerust contact met ons op. Vrijblijvend inventariseren wij uw behoefte en denken we met u mee.

Arbeidsmarkt in Balans

In 2020 maken we kennis met veel nieuwe wetgeving, waaronder de Wet ‘Arbeidsmarkt in Balans’. Wilt u meer weten over dit onderwerp of op de hoogte worden gehouden van actuele onderwerpen in Finance, Data, Risk en Compliance? Volg ons dan op LinkedIn.

Andere berichten