Bright Data Talks

BrightStone Group

Wát een avond! Op 13 juni 2019 tijdens ‘Bright Data Talks’ werden we geïnspireerd door maar liefst 4 keynote sprekers: Jarno Duursma, Glenn Holster, Terry Hartsinck en Marijn Hiemstra. Een vol programma, maar dat betekende ook: veel insights, toekomstvoorspellingen en updates op het gebied van Data. Het bracht de nodige vragen op gang en ook discussies werden teweeg gebracht. Ondertussen genoten de gasten van een walk-in dinner. Kortom: een enerverende avond! Wat kwamen de sprekers ons vertellen?

Jarno Duursma

Wat kan Data voor ons betekenen? TEDxtalker Jarno Duursma trapte de sessie af en zoomde in op dit onderwerp. “Data is de benzine voor de motor die kunstmatige intelligentie heet”. Hoe ziet het landschap van kunstmatige intelligentie systemen eruit en wat doen bedrijven er al mee? Welke menselijke vaardigheden worden overgenomen? Trendwatcher Jarno gaf ons ook een kijkje in de toekomst. Hoe gaan we om met KI systemen die steeds beter snappen wie we zijn, wat we doen, wanneer en waarom we dat doen? Zo wordt de drempel om fysiek met elkaar te communiceren steeds hoger en nemen algoritmes het maken van beslissingen van ons over. Daar zijn ook risico’s aan verbonden. Hoe behouden we dat wat we belangrijk vinden in een wereld die steeds meer gedomineerd gaat worden door kunstmatig intelligente systemen?

Terry Hartsinck

Ook de FIOD kan in de toekomst eenvoudiger financieel economische criminaliteit opsporen door het gebruik van kunstmatige intelligentie systemen. De FIOD is de opsporingsdienst van de belastingdienst, welke bestaat uit ruim 1400 man. Máár, er is meer criminaliteit dan er met 1400 man opgespoord kan worden. Terry Hartsinck heeft een team Data scientists opgezet om hier stappen in te zetten. Hij legde ons uit hoe data mogelijkheden biedt om criminaliteit op te sporen. Er zijn steeds meer bronnen waar data in wordt opgeslagen. Incidenten waar strafbare feiten zich hebben voorgedaan, komen hierdoor sneller in beeld. De aanwezigheid van zowel private als non private sector leidde tot een interessante dialoog!

Glenn Holster

In de snel veranderende wereld om ons heen, wil je optimaal gebruikmaken van de innovativiteit van Digital Natives. Maar als leidinggevende herken je het vast: de vragen rondom de de millennials doelgroep, ook wel bekend als Generatie Y. Waarom vertrekken millennials zo snel? Wat is de reden dat millennials zo snel een burn-out krijgen? Hoe kun je millennials managen? Waarom is het zo moelijk om millennials binnen te halen en welke interventies kun je op de werkvloer doen om ze wel binnen te halen? Glenn gaf de aanwezigen inzicht in de verschillen tussen generaties en antwoord op bovenstaande vragen. “Het gaat niet om one size fits all, maar om op de persoon afgestemd beleid”. De millennial expert zoomde in op de 5 behoeftes die ‘happyholics’ kenmerken. Hoe kun je concreet met deze generatie aan de slag, zodat interessante kruisbestuivingen ontstaan tussen de generaties? Glenn: “Millennials zien bijvoorbeeld snel wat anders moet en hóe dat moet, daar heb je de oudere generaties voor nodig”.

Marijn Hiemstra

De Volksbank en data vanuit een Finance perspectief. Vanuit de rol als Manager Data & Analytics Operations en Processing nam Marijn ons mee in zijn Data journey bij De Volksbank. De bundeling van data, het automatiseren van activiteiten en verbeteren van de operationele en financiële beheersing levert toegevoegde waarde voor de Volksbank. “Wij dragen bij aan de gedeelde waarde ambitie van de bank door relevante en betrouwbare data en informatie en (financieel) business advies aan te bieden in een inspirerende werkomgeving. We doen dit op een beheerste, efficiënte en innovatieve wijze”, aldus Marijn.

BrightStone events

Graag danken wij onze relaties en sprekers voor hun aanwezigheid. Wellicht tot een volgend BrightStone event! Wilt u de volgende keer ook aanwezig zijn? Middels onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze evenementen. U kunt zich hier inschrijven.

Contact

Wilt u weten wat BrightStone Group voor u kan betekenen op het gebied van Data? Neem dan contact met ons op.W

BrightStone Group

Andere berichten