Risk

Ondernemen en risk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inzicht in de risico’s die u loopt en in hoe u deze risico’s het best kunt beheersen is een groot goed. BrightStone Group biedt het risk advies wat u nodig heeft. Doeltreffend operational risk management kan bepalend zijn voor de continuïteit van uw onderneming.
  • Expertises

Risk-advies

Linksom of rechtsom, als organisatie komen er risico’s op uw pad. Of het nu gaat om nieuwe toezichtregels of het ontsluiten van uw data – aan alle kanten liggen de waarde en groeikansen van de business onder vuur. 

Risicomanagement staat dan ook hoog op de agenda van directies en Raden van Bestuur. Veelal gedwongen door de plicht te voldoen aan corporate governance codes, door vragen van een onzeker geworden Raad van Commissarissen of veeleisende afnemers. Maar één ding is zeker: het gaat niet zozeer over het voldoen aan de regels, maar om het voorkomen van verrassingen.

Met de huidige (cloud)capaciteiten en geavanceerde systemen is het relatief eenvoudig om waardevolle inzichten te destilleren uit enorme datavolumes. Met de juiste risicoanalysetools kunnen analyses ontstaan uit zowel interne als externe gegevens. Je kunt zelfs gestructureerde en ongestructureerde data gebruiken voor extra inzicht. Met machine learning en voorspellende analytics is het mogelijk om risicoanalyses steeds slimmer en preciezer te maken. Heeft u die expertise in huis? 

BrightStone Group zorgt voor inzicht, overzicht en vertrouwen. Onze adviseurs zijn bovendien in staat een passende en doeltreffende ‘coping strategy’ binnen uw bedrijfsvoering te integreren. Hiermee dekt u ook uw reputatierisico’s en vertrouwensrisico’s.

Domeinen in risicomanagement

  • Financial
  • Bepalen van uw Risk Appetite en Risk Chapter
  • Operational Risk Assessment (RSA)
  • Operational Risk Control Framework (ORSA)
  • Regulatory
  • Linking pin van toezicht, business & compliance
  • Beoordeling gebruik en systeemselectie
Karien-Bos_BrightStone-Group_02_19_2020_Calvino-Fotografie-243x3501

Contact met BrightStone Group

Vul in en word door een van onze collega’s zo spoedig mogelijk gebeld.

Contact Professional (primary)

Door op ‘bel mij’ te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Gerelateerde vacatures