Data

Your partner in Data – Sustainable Solutions in Data & Regulatory

 

Wij helpen bedrijven met datamanagement en zetten samen de data gedreven strategie om in een pragmatische aanpak en duurzame oplossingen. Hierbij combineren we de kracht van data met de expertise van onze mensen voor het beste resultaat.

Data: onbegrensde waardecreatie

Datagedreven werken is de nieuwe norm, maar de weg ernaartoe kent ook veel uitdagingen. Zo is er snel veranderende wet- en regelgeving met veel impact op de beschikbare capaciteit
en data-management in het algemeen. Ook het beleggen van de juiste
verantwoordelijkheden op data-gebied is een grote uitdaging en om goed te kunnen sturen en rapporteren, moeten we het belang van een accurate data-kwaliteit niet onderschatten. Tenslotte is het cruciaal om het juiste talent aan boord te hebben en houden om dit allemaal te kunnen invullen. 

Fundament Data Management Strategie

Om deze uitdagingen aan de gaan heeft BrightStone Group de kennis en expertise opgebouwd, zodat we onze opdrachtgevers uitstekend van dienst kunnen zijn. Onze consultants adviseren een grote diversiteit aan financiële instellingen en corporates om te ondersteunen bij data uitdagingen. Wij maken het verschil door onze pragmatische aanpak waarmee we het fundament leggen onder een goede data management strategie. Door dit data fundament op orde te krijgen, wordt voldoen aan wet- en regelgeving eenvoudiger, kan er beter gestuurd en gerapporteerd worden, en zijn er meer toepassingen met je data mogelijk waar je wellicht nog niet eens aan gedacht had. 

Datakwaliteit

Het op orde krijgen van Data-kwaliteit is voor veel ondernemingen nog steeds een tijdrovend proces. Naast tijd kost het enorm veel capaciteit. Met de huidige eisen vanuit toezichthouders, het snel veranderende IT-landschap en de krapte op de arbeidsmarkt wordt dit alleen nog maar belangrijker om op orde te krijgen. Met grip op Data-kwaliteit kan je sneller acteren en zijn je rapportages sneller klaar en betrouwbaar.

Als BrightStone Group helpen wij organisaties met het optimaliseren van Data-kwaliteit. We gaan graag met u in gesprek om de echte ‘’uitdagingen’’ boven tafel te halen. Samen bepalen we de doelstelling en werken we in verschillende stappen toe naar efficiënte en betrouwbare Data-kwaliteit.

Hoe we dit doen? Naar aanleiding van ons eerste gesprek en een quick scan stellen we samen de doelstellingen vast. Op basis hiervan bepalen we onze aanpak. Hierbij kan je aan de volgende stappen denken:

 • Definiëren van Data-kwaliteit
 • Het ontwikkelen van Data-kwaliteit strategie
 • Assesment van huidige Data-kwaliteit
 • Identificeren van verbeteringen Data-kwaliteit en prioriteiten stellen
 • Uitvoering en verbetering Data-kwaliteit

Resultaat

 • Gevalideerde aanpak om Data ‘fit-for-purpose’ te krijgen en waarde te laten creëren.
 • Data die waarde creëert in risico beperking en kostenbesparing
 • Efficiëntere Data organisatie
 • Verbeterde reputatie van uw organisatie richting toezichthouders

Kennis en Expertise 

Onze consultants zijn er om uw continuïteit én kwaliteit te waarborgen. Soms heeft u simpelweg op (zeer) korte termijn behoefte aan specifieke kennis en capaciteit. Consultants van BrightStone Group zijn goed opgeleid en hebben ruime en relevante ervaring. Ook hebben zij de juiste mindset om dergelijke opdrachten aan te kunnen. De reden waarom vaak voor BrightStone Group Interim Solutions wordt gekozen, is omdat wij goed in staat zijn de juiste consultant voor te dragen die passend is binnen de afdeling en cultuur van uw organisatie.

Als BrightStone Group ondersteunen wij relaties op junior tot senior (management) niveau met tijdelijke kennis & expertise. Naast dat dit kan gaan om tijdelijke invulling of versterking binnen de afdeling ondersteunen wij ook met specifieke kennis. Denk hierbij aan consultants met ervaring binnen de volgende disciplines:

 • Data Analyst (Python, Power BI, SQL, R)
 • Data Steward
 • Data Engineer (Python, R, Azure, Snowflake etc.)
 • Data Scientist (R, Predictive analytics, Python, Power BI, SQL)

De BrightStone Group Data Consultants worden opgeleid door het op maat gemaakte ontwikkeltraject. We leiden onze Consultants op naar ambitie en wens, maar houden daarbij ook rekening met de uitdagingen en behoeften van onze opdrachtgevers.

Heeft u behoefte aan tijdelijke kennis of expertise? En bent u op zoek naar een frisse wind binnen de afdeling die direct slagvaardig en resultaatgericht te werk gaat? Wij gaan graag het gesprek aan om uw specifieke behoefte samen in kaart te brengen.

Data Automation

Je wil in je team veel voor elkaar krijgen, maar het is soms veel te druk om alles zelf te doen. Je kunt tijdelijk of vast personeel aannemen, maar deze optie is duur en/of niet duurzaam. Al deze handmatige acties oppakken kost veel tijd en dus geld. Ook gaat de kwaliteit van de uitvoering naar beneden, aangezien het werk eentonig en onvoorspelbaar is.

Als BrightStone Group helpen wij organisaties met het automatiseren van hun processen. We gaan graag met u in gesprek om te achterhalen hoe handmatige handelingen geautomatiseerd kunnen worden. Samen bepalen we de doelstelling en werken we in verschillende stappen toe naar een steeds hogere mate van automatisering. Niet meer onnodig handmatig werk verrichten, maar automatische koppelingen en robots onderdeel maken van je processen. Hierdoor kunnen jij en je collega’s het werk doen waar jullie het meeste waarde kunnen opleveren.

Hoe we dit doen?

Quickscan op automatisering

We gaan het gesprek aan over je doelstellingen en de context van je team of organisatie. Dan lichten we in een kort tijdsbestek je afdeling of organisatie door samen met onze ervaren consultants en brengen we je automatiseringsmogelijkheden in kaart. Deze automatiseringsmogelijkheden maken we inzichtelijk en prioriteren we op hoogste waarde ten opzichte van de kosten.

Proof of Concept

Het is één ding om uit te leggen wat de voordelen zijn van automatisering, maar we laten het je liever zelf ervaren. Daarom voeren wij graag een proof of concept uit op een zeer beperkte schaal, waarbij we een handeling automatiseren wat u meteen veel tijd bespaart. Dit kan soms zelfs al in één dag.

Roadmap

Nadat je zelf hebt ervaren of automatiseren voor jou werkt, denken we graag mee over een roadmap hoe er nog meer tijd en geld bespaard kan worden door gebruik te maken van automatisering. Hierbij denken we ook mee over

 • Het borgen in de organisatie
 • Wat er gevraagd wordt van de architectuur
 • Tool-selectie (denk aan Python modules, Knime, UiPath, Power Automate, et cetera)
 • Het meten van resultaten
 • Het opzetten van een goed proces voor het opleveren van automatiseringen

Uiteraard hebben wij ook de kennis en expertise om de plannen uit te voeren en je een kick-start te geven met het gebruik van automatisering.

Wat we kunnen automatiseren:

 • Data Quality rules
 • Bedrijfsprocessen met Robotic Process Automation
 • Rapportages

Resultaten

 • Besparing van tijd en geld door automatisering
 • Verbetering van de kwaliteit van de handelingen
 • Voorspelbaarheid van je processen
Managing Director

Contact met BrightStone Group

Vul in en word door een van onze collega’s zo spoedig mogelijk gebeld.

Contact Professional (primary)

Door te klikken op de button gaat u akkoord met ons privacy beleid.

Gerelateerde vacatures