Data

Data is er altijd en overal. Ook in uw organisatie. Wij merken in de markt dat er behoefte is aan meer kennis, inzicht en grip. Graag helpen wij u bij het analyseren, optimaliseren en beschermen van uw gegevens.

Waardecreatie met data

Verschillende ontwikkelingen binnen de wereld van ‘data’ hebben grote impact op de financiële functie. Hieronder lichten we er twee uit.

  • Er zijn meer ongestructureerde gegevens beschikbaar. Dankzij verbeterde analysetools wordt het eenvoudiger om grote hoeveelheden te analyseren. Voor auditors betekent dit bijvoorbeeld het einde van de handmatige steekproef. Dankzij analytics kun je álles scannen en controleren, waardoor je uitzonderingen veel sneller in beeld hebt.
  • Waar financiële rapportages voorheen met name gebaseerd werden op interne, gecontroleerde databronnen, neemt het gebruik van externe databronnen een vlucht. Hiermee kunnen organisaties het gedrag van hun doelgroep voorspellen én hierop hun financiële keuzes baseren.

Waardecreatie met data (binnen finance) kent door het bovenstaande bijna onbegrensde mogelijkheden, maar is tegelijkertijd complexer dan ooit.

Uitdagingen

Het gebruik van externe gegevens brengt overigens flinke uitdagingen met zich mee. Mag u deze gegevens wel gebruiken? Hoe beveiligt u ze? En hoe controleert u de kwaliteit van een grote hoeveelheid ongestructureerde gegevens?

Kortom: de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technologieën en het verzamelen en opslaan van gegevens gaan hard. Het verklaart waarom CFO’s en andere finance professionals steeds meer vaardigheden moeten ontwikkelen op het gebied van analyse. Want het verzamelen van gegevens is mooi, maar hoe ontsluiten, interpreteren en benutten we deze en welke verbanden kunnen we leggen?

Inzichten en voorspellingen

Onze experts beschikken over een stevige statistische achtergrond waardoor ze doeltreffende analyses kunnen uitvoeren. Hierdoor ontstaan relevante inzichten en waardevolle voorspellingen. Ook voor de risk-functie is dit waardevol. Met deze gegevens gaan onze Business Analisten aan de slag.

Meer weten over wat onze experts op dit vlak voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Alex-Perter-Velders_BrightStone-Group_02_19_2020_Calvino-Fotografie-225x3501

Contact met BrightStone Group

Vul in en word door een van onze collega’s zo spoedig mogelijk gebeld.

Contact Professional (primary)

Door op ‘bel mij’ te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Gerelateerde vacatures