Webinar: Fintechs, de poortwachters van de toekomst?

Locatie:

Datum:

Tijd:

Fintechs, de poortwachters van de toekomst? vond plaats op 7 april 2022

Benieuwd naar het antwoord op de vraag en de belangrijkste learnings?

Fintechs, de poortwachters van de toekomst?

Tijdens dit webinar gaan we uitgebreid in op de snelle ontwikkeling die de online betaalmarkt heeft doorgemaakt. We belichten wat de effecten van deze veranderde dynamiek zijn bij het voorkomen van witwassen en hoe de fintechs inspelen op de uitdagingen die daaruit voortvloeien op het gebied van compliance. Zijn fintechs, de poortwachters van de toekomst?

Met de Covid-pandemie groeide de markt van online betalingen in korte tijd drastisch. Bijna alles moest ineens online worden aangeschaft en besteld; kleding, eten, entertainment en ga zo maar door. De Payment Service Providers (PSP’s) hebben hierdoor een sterke ontwikkeling en groei doorgemaakt. Dit zorgde ook voor de toetreding van veel nieuwe PSP’ers op de ‘betaalmarkt’. In de afgelopen twee jaar is er dus veel rigoureus veranderd in het betalingsverkeer.

Deze verandering in heeft vanzelfsprekend invloed op een ander belangrijk fenomeen; het voorkomen van witwassen. Maar hebben witwassers wel kans van slagen als de betalingen steeds meer uitsluitend digitaal plaatsvinden?

Uit ervaring is gebleken dat witwassers vaak nieuwe manieren verzinnen om hun vermogen in de omloop te krijgen. Daarom scherpen de toezichthouders het beleid doorlopend aan en voeren de klassieke poortwachters periodieke monitoring uit op hun klanten. De monitoring gebaseerd op Compliance heeft als doel fout geld buiten de omloop te laten vallen. Maar is deze monitoring genoeg? Is dit ook toepasbaar op een Payment Service Provider die dient als een zogeheten “tussenpersoon”?

Sprekers

Met ondermeer Anjeni Bedi-Pancham, Head of Compliance bij CM.com en Erik Reissenweber, Anti Money Laundering specialist bij AMLC, Oprichter Podcast ‘Compliance Adviseert’.

Aanmelden

Aanmelding Bright Sustainability Talks