Interactieve workshop; Data Ethiek

Locatie:

Datum:

Tijd:

Benieuwd naar de belangrijkste learnings?

Voldaan en geïnspireerd kijken we terug op een zeer geslaagde Bright Talk over Data Ethiek! Bart Rentenaar en Gunter Lemmen namen deelnemers mee in de overwegingen en op het pad dat ze bij Athora bewandelden en daagden ze uit aan de hand van ethisch complexe voorbeeldsituaties.

Heb je de sessie gemist?
Neem dan even contact met ons op via het contactformulier. Wij sturen je dan de presentatie toe en informeren je eventueel graag verder over Data Ethiek.

Hoe wil jouw bedrijf omgaan met data?

Hoe gaat jouw bedrijf om met data? Worden de grenzen van datagebruik opgezocht, of focussen jullie juist op dataminimalisatie? Hebben jullie al goed voor ogen hoe je als bedrijf met data om zou willen gaan richting de toekomst en welke uitgangspunten jullie hierbij een rol laat spelen?

Een belangrijke nieuwe EU wet ‘AI Act’ is bijna gereed en zal naar verwachting deze zomer worden geintroduceerd. De wet gaat de Europese toekomst van AI (Artificieel Intelligence) bepalen voor alle sectoren en verplicht bedrijven goed na te denken over de manier waarop ze met data willen omgaan. Zie je het voldoen aan de AI-act als een ‘moetje’ of als ondersteuning van het eigen AI-beleid vanuit ethisch perspectief?
Bart Rentenaar

Enterprise data lead binnen Athora Nederland (Reaal en Zwitserleven), is verantwoordelijk voor de datastrategie van het bedrijf. Neemt o.a. deel aan de commissie Digitalisering vanuit het Verbond van Verzekeraars en is namens het Verbond betrokken bij de NL AI Coalitie.

data ethiek

Binnen de verzekeringsbranche moet al een tijd voldaan worden aan data-ethiek voorschriften vanuit het Verbond van Verzekeraars, de DNB en de AFM. Bart Rentenaar en Gunter Lemmen, beiden werkzaam bij Athora (Reaal & Zwitserleven), hebben zich binnen de organisatie uitvoerig beziggehouden met dit onderwerp en delen hun ervaring en expertise graag in deze interactieve sessie over Data Ethiek!

“Aan de hand van prikkelende stellingen, dagen we je uit om te onderzoeken en ontdekken waar jij staat als het gaat om data ethiek. Uit ervaring weten wij dat e.e.a. niet zo eenduidig en vanzelfsprekend is. Hoe kun jij dan toch binnen je bedrijf komen tot een gedragen visie op het gebruik van data?” 

Gunter Lemmen
Data manager binnen Athora Nederland. Verantwoordelijk voor het data beleid binnen het bedrijf. Data ethiek heeft al sinds 2018 zijn nadrukkelijke aandacht. Onder zijn leiding is het data ethisch kader binnen Athora tot stand gekomen en geeffectueerd.    
data ethiek

Aanmelden

Aanmelding Bright Sustainability Talks