‘A Bright Story’: Sophie van Breemen, LLM

LLM

“BrightStone Group geeft mij echt het gevoel dat mijn wensen en ambities gehoord worden en er mogen zijn!”  

Sophie van Breemen, Quality Control Analyst bij BrightStone Group. Sophie is al ruim 4 jaar actief binnen het Compliance domein en wij mogen met trots zeggen dat zij al meerdere succesvolle opdrachten bij BrightStone Group heeft vervuld. Wil jij Sophie beter leren kennen en meer te weten komen over haar ervaringen als consultant? Wij hebben haar een aantal vragen gesteld dus lees vooral verder! 

1. Wat was jouw motivatie om binnen de Compliance aan het werk te gaan? 

Na mijn master Fiscaal Recht in Amsterdam ben ik gaan rondkijken voor een functie in de fiscaliteit binnen de Big Four. Echter werd het het mij al vrij snel duidelijk dat ik niet werkzaam wilde zijn binnen de fiscaliteit, omdat ik het persoonlijk niet leuk zou vinden om rijke particulieren en bedrijven nog rijker te maken. Er is voor mij namelijk meer in de wereld dan alleen geld. Daarnaast wil ik graag werken voor iets waar ik in geloof. Totdat ik in een blad een interview las met een compliance officer. Daar kwam de uitspraak “je bent het geweten van het bedrijf, in een wereld waar financiële belangen groot zijn, zijn morele en ethische belangen groter” dit sprak mij zo erg aan zodoende ben ik direct opzoek gegaan naar een passende functie binnen de Compliance.

2. Er zijn veel consultancy organisaties actief binnen dit domein, waarom BrightStone Group?

Voordat ik mij een Bright Professional mocht noemen was ik werkzaam bij een andere organisatie. Echter kwam ik na enige tijd tot de conclusie dat deze rol niet bij mij paste. Rond dezelfde tijd dat ik wat om mij heen ben gaan kijken heeft BrightStone Group naar mij uitgereikt. Het eerste contact ervaarde ik al meteen als erg prettig. Ik krijg echt het gevoel dat mijn wensen en ambities gehoord worden en er mogen zijn!

3. Waarmee onderscheidt BrightStone Group zich van andere organisaties?

Het grote verschil is dat BrightStone Group zich echt als een werkgever neerzet en inzet. Er is wekelijks vanuit verschillende hoeken contact met alle collega’s. Ook vinden er regelmatig (online) evenementen, trainingen en bijeenkomsten plaats om zo de binding tussen iedereen te behouden. Dat zijn dingen die ikzelf dan ook als erg prettig ervaar. In het eerste gesprek met BrightStone heb ik aangegeven dat ik graag een opleiding wilde volgen binnen het Nederlands Compliance Instituut en dat ik ambities heb om te groeien binnen het domein. Hier werd naar geluisterd en alles wat mij beloofd is, is ook uitgekomen. Daarnaast geeft het meedenken, de persoonlijke aandacht, het investeren in mensen veel vertrouwen.

4. Hoe ziet jouw toekomst bij BrightStone Group eruit?

Ik ambieer de positie van Compliance Officer. Dit zou ik graag willen bereiken met en bij BrightStone Group. Of dat nu binnen 5 jaar of 10 jaar is maakt mij niet zoveel uit. Ik weet dat ik onderweg nog veel te leren heb. Ik vind het voornamelijk leuk om mooie projecten te doen waar ik plezier uit haal en die mij de kant van Compliance Officer op sturen. Voor mijn eerste opdracht ben ik begonnen als Retail CDD analist. Toen heb ik aan het eind van het jaar aangegeven dat ik wel klaar was voor een volgende stap. Ik ben hierna naar de afdeling Wholesale gegaan. Daar accepteerde ik een nieuwe opdracht in de rol van Quality Checker. Mijn quest naar Compliance Officer gaat dus de goede kant op. Daarnaast heeft crypto wereld ook mijn interesse gewekt. Crypto valt sinds kort namelijk ook onder de Wwft. Dus ook zij moeten alles op orde hebben omtrent Compliance. Het lijkt mij dan ook een mooie uitdaging de processen daarvoor nog meer in kaart te brengen!

5. Wij zijn ook nog even benieuwd of jij nog een goede “must-read” tip hebt voor jouw collega’s?  

Ja, die heb ik toevallig wel! Ik vind Compliance zo interessant, omdat je eigenlijk altijd bezig bent met ethische en morele waarden. Misschien dat daarom ook het boek ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen mij zo aanspreekt. Het gaat over een Villa in t’ Gooi die een hoop mensen lieten onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek gaat voornamelijk over moraliteit en ethiek.

Geïnspireerd door Sophie haar verhaal en lijkt het jou interessant om eens kennis te maken? Wellicht hebben wij een passende opening voor jou! Vacatures | Be Bright | Consultancy in Finance, Risk, Data & Compliance (brightstonegroup.nl)

Andere berichten