‘A Bright Story’: Rick Damoiseaux, Business Development Manager

Business Development Manager

Als ik een blik in de toekomst werp, dan zie ik nog genoeg uitdagingen om mezelf verder te ontwikkelen en mijn ambitie bij BrightStone Group waar te maken. Samen met mijn collega’s gaan we een Bright toekomst tegemoet!

Aan het woord is Rick Damoiseaux (1995). Business Development Manager bij BrightStone Group. Aan alles is te merken dat hij hier op zijn plek zit. “Als je zelf met ideeën of argumenten komt, dan wordt er altijd naar je geluisterd. Je hebt impact. Er is ruimte voor eigen inbreng en er zijn doorgroeimogelijkheden.

De dagelijkse dynamiek

Rick was op zoek naar een functie waar hij écht waarde kon toevoegen, toen BrightStone Group op zijn pad kwam. “Ik ben Business Development Manager. Samen met 4 collega’s breid ik onze propositie op het gebied van data verder uit. Dat betekent onder andere inspelen op de laatste ontwikkelingen in de markt, impact maken bij potentiële opdrachtgevers in de financiële sector en snelgroeiende corporates en een waardevol netwerk opbouwen. Dagelijks heb ik veel contact met managers van banken, verzekeringsmaatschappijen en diverse andere financiële dienstverleners. Het mooie aan die gesprekken over data management vind ik de vele verschillen. Iedere organisatie doet het toch net even iets anders. Of heeft een andere informatiebehoefte die vanuit de data verkregen moet worden.”


“Sommige organisaties werken nog met verouderde datasystemen. Andere zijn juist al heel ver met digitalisering en automatisering. Dat betekent dat ik in de gesprekken goed moet uitvragen wat de behoefte is van de opdrachtgever om vervolgens advies te geven over de best mogelijke oplossing. Er is een grote behoefte aan consultants met ervaring binnen data management, maar ieder project ziet er weer anders uit. Dit zorgt voor veel afwisseling in de gesprekken die ik heb.”


“In het eerste gesprek bij BrightStone Group werd ik best wel stevig aan de tand gevoeld. Daardoor ontstond een leuke dynamiek. Het was soms heel direct, maar wel altijd op een hele prettige manier. Daar houd ik wel van. Ik werk er nu al een tijdje en zit nog steeds enorm op mijn plek! We zijn een snelgroeiend bedrijf, de organisatie is heel plat en iedereen is gelijk. Die cultuur spreekt mij heel erg aan.”

Veel te leren

“De afwisselende behoeftes vanuit de markt maken mijn werk bij BrightStone Group elke keer dus echt anders. Het betekent ook dat ikzelf over de juiste vakkennis moet beschikken. Dus goed op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, veranderingen en dat kunnen overbrengen. Zoals de wet- en regelgeving in de datawereld, die steeds toeneemt en ook vaak wijzigt. Ik weet dat ik nog heel veel kan leren, want mijn werk kost veel doorzettingsvermogen, geduld en je moet empathie hebben.”

“Dat is ook het mooie aan BrightStone Group”, zo vervolgt Rick. “Die groei- en ontwikkelmogelijkheden zijn er volop. Er zijn kennissessies, trainingen en events die voortkomen uit je eigen tailor made leerpad. Voorbeelden? Het verder ontwikkelen van soft skills als communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken, bijvoorbeeld als het gaat om hoe je jezelf het beste presenteert. Ook als je kijkt naar de kant van de hard skills, zijn er veel mogelijkheden om bepaalde certificaten te halen.”

Ruimte voor een lach

“Ik werk heel intensief samen met mijn collega’s van Sales, Recruitment en Field Management. Met zijn allen zetten we in op het faciliteren van groei binnen de organisatie. En dat samendoen en ontdekken gaat goed en is ook gewoon hartstikke leuk. Bij BrightStone Group wordt echt keihard gewerkt, maar er is ook ruimte voor een lach. Het contact is informeel, het kantoor is lekker huiselijk ingericht en mijn manager zit gewoon tegenover mij. Dat betekent een open cultuur, waarin vragen stellen altijd kan en iedereen gelijk is.”

“En dat alles maakt mijn werk bij BrightStone Group enorm interessant”, zo sluit Rick af. “Er is hier altijd dynamiek, ruimte voor eigen initiatief en je werkt mee aan de groei. Als ik een blik in de toekomst werp, dan zie ik nog genoeg uitdagingen om mezelf verder te ontwikkelen en mijn ambitie bij BrightStone Group waar te maken. Samen met mijn collega’s gaan we een Bright toekomst tegemoet!”

Geïnspireerd door wat Rick met ons heeft gedeeld en lijkt het jou interessant om eens kennis te maken? Wellicht hebben wij een passende opening voor jou!

Vacatures | Be Bright | Consultancy in Finance, Risk, Data & Compliance

Andere berichten