‘A Bright Start’: Lennard Goedknegt

Lennard Goedknegt

Door aan de slag te gaan met de bestrijding van financial economic crime, komen mijn kennis en wens voor een maatschappelijk verantwoorde carrière samen”.

Lennard Goedknegt is sinds 1 april in dienst bij BrightStone Group, waar hij een opdracht doet bij Adyen als AML consultant. Een rol die hij niet voor ogen had in zijn jonge jaren. Lennard koerste aan op een carrière waarin het bestrijden van onrechtvaardigheid in de wereld centraal staat. Maar waar hij dat fysiek voor ogen had bij Defensie, geeft hij er nu op heel andere wijze invulling aan.  

“Tijdens mijn jonge jaren had ik het plan getrokken om bij Defensie te gaan. In mijn ogen was dit dé manier om mijn toekomstige carrière een maatschappelijk verantwoord karakter te geven. Hoe kan dit nou beter dan het fysiek bestrijden van onrechtvaardigheid in de wereld? Echter ben ik er tijdens mijn studie bedrijfskunde achter gekomen dat er binnen het bedrijfsleven ook genoeg criminaliteit actief is, de zogenoemde financial economic crime.”  

Als AML consultant houdt Lennard zich bezig met het onderzoeken van klanten die gebruik maken van het betalingsplatform. Hierbij maakt hij onderdeel uit van een internationaal team met collega’s van over de hele wereld. Iets wat erg goed past bij BrightStone Group gezien onze organisatie maar liefst 20 nationaliteiten in dienst heeft.  

Iemand die zo intrinsiek gedreven is om zijn steentje bij te dragen aan de maatschappij, dat is waar wij bij BrightStone Group erg warm van worden. Aan ons de taak om Lennard dé kickstart van zijn carrière te bieden.  

“Als starter op de arbeidsmarkt ben ik op het domein KYC (Know Your Customer) gestuit, waarbij ik ondanks mijn geringe kennis aangaande dit onderwerp bij BrightStone Group een ontzettend fijne introductie heb gehad. Door middel van inhoudelijke trainingen heb ik een vliegende start gemaakt bij mijn eerste opdrachtgever. Binnen dit project houd ik mij bezig met het analyseren van klantprofielen en de bijbehorende Customer Due Diligence. Dit sluit perfect aan bij mijn wens om de wereld een stukje beter te maken.”  

Andere berichten